Blog Image

Welkom op de blog van klas 4A

Toneel aardappelsoep

Klassen Posted on Fri, November 16, 2018 21:06:11

Vandaag gingen we kijken naar het toneel ‘Aardappelsoep’.
Een toneel dat aansluit bij ons thema van wero over de oorlog maar ook bij gezonde voeding. De personages in het toneel kwamen terecht in de oorlog en verkeerden in hongersnood. Tijdens de voorstelling maakte de actrice soep met de groenten die aan bod kwamen in het verhaal. Op het einde konden we allemaal proeven van een lekker kommetje soep. Het receptje krijgen de kinderen volgende week mee naar huis.
Klik hier voor enkele leuke foto’s.

Muziekleraar meester Dieter

Klassen Posted on Fri, November 16, 2018 20:54:51

Sinds kort hebben we een nieuwe meester op school, meester Dieter.
Hij komt wekelijks in onze klas langs om muzieklessen te geven.
Tijdens de eerste les maakten de kinderen kennis met de verschillende soorten muzieknoten volgens hoe lang ze duren en leerden ook een maat kennen.
Sinds een paar weken gaan ook enkele kinderen van de klas die interesse hadden naar het koor tijdens de middag waar ze samen met het 5de en 6de leerjaar zingen.

11 november Wapenstilstand

Klassen Posted on Fri, November 16, 2018 20:47:31

11 november 1918, het einde van de eerste Wereldoorlog.
Om hieraan te denken, kreeg de hele school deze leuke bandjes die de kinderen op Wapenstilstand (en nog lang erna) kunnen dragen. Zo geven zij het signaal dat ze ook nog denken aan de miljoenen mensen die gestorven zijn in deze gruwelijke periode.