We gingen naar ‘Mira’ om daar deel te nemen aan ‘Ik word weerman’.
Ons nieuwe thema gaat namelijk over het weer.
Ook al was het heel fris, toch trotseerden we de kou en gingen we buiten aan de slag. Eerst gingen we naar het weer kijken met onze ogen en zien wat de wolken en andere dingen ons hierover vertelden. Daarna gingen we aan de slag met meetinstrumenten zoals de thermometer, pluviometer, anemometer, het kompas, enz…
Hierna was het tijd om binnen te kijken naar een film over het weer waarbij we meer uitleg kregen. Daarna gingen we op het dak van Mira ook eens naar de meetinstrumenten kijken zoals ze daar gebruikt worden.
Tenslotte deden we allemaal proefjes waardoor we allerlei nieuwe dingen ontdekten zoals dat zwart warmte aantrekt en wit niet, dat kokend water damp achterlaat, enz…
Klik hier voor de foto’s van onze leuke maar koude uitstap.